Kuuntele Eero Heinäluoman haastattelu Fuengirolan vierailulla.

 

Toimittaja
JariK

Tulossa on kaikkien aikojen vaalikevät eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa – kuinka korkealle kipuaa ulkosuomalaisten äänestysvilkkaus? Ulkosuomalaisilla ja vaalien ajan ulkomailla oleskelevilla on nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus kirjeäänestykseen.

-Maailmalla on yli 250 000 äänestäjää. Se on noin 5,6 prosenttia äänioikeutetuista. Viestimme puolueille ja vaaliehdokkaille on, että nyt jos koskaan kannattaa olla aktiivinen ulkosuomalaisten suuntaan”, toteaa Suomi-Seuran puheenjohtaja ja ulkosuomalaisparlamentin puhemies Jarmo Virmavirta.

Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti ovat haastaneet kaikki kotimaiset ja ulkomaiset tiedotusvälineet kirjeäänestyksen tiedotustalkoisiin. Kirjeäänestys tuo äänestystapahtuman äänestäjän luo, mutta se edellyttää äänestäjän omaa aktiivisuutta ja oikea-aikaisuutta.

-”Me ulkosuomalaiset olemme todella innostuneita tästä uudistuksesta. Tarvitsemme kuitenkin monikanavaista, aktiivista tiedottamista.”, toteaa USA:n ja Latinalaisen Amerikan varapuhemies Hanna Wagner.

Suuri kysymys on, miten puolueet aikovat huomioida maailmalla asuvat äänestäjät ja panostaa heihin?

-”Jo pelkästään Ruotsissa on yli 109 000 äänioikeutettua”, toteaa Pohjois-Euroopan alueen varapuhemies Seija Sjöstedt ja jatkaa: ”Mahtaako päättäjien mielenkiinto meitä ulkosuomalaisia kohtaan kirjeäänestyksen myötä herätä?”

Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajoivat kirjeäänestystä ulkosuomalaisille lähes 20 vuotta. Kirjeäänestys on Suomen vaaliolosuhteissa historiallinen muutos. Mahdollisuus äänestää nykyiseen tapaan ennakkoon Suomen ulkomaanedustustoissa ja konsulaateissa säilyy myös jatkossa. 

 

Tietoa julkaisijasta

Suomi-Seura ry on maailmalla asuvien järjestö, jolla on sekä henkilö- että yhdistysjäseniä ympäri maailmaa. Olemme suomalaisten tukena maailmalla arjessa ja juhlassa 90 vuoden kokemuksella.

Suomi-Seura ry:n missio on olla ainutlaatuinen ulkosuomalaisten osaamis- ja palvelukeskus, joka edistää maailmalla asuvien suomalaisten asioita. Suomi-Seura ry vahvistaa 2 miljoonan ulkosuomalaisen yhteyksiä Suomeen ja tuo ulkosuomalaisuutta näkyväksi yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa sekä välittää ajanmukaista tietoa Suomesta ulkomaille. Suomi-Seura ry edistää ulkosuomalaisten ja Suomen välistä vuorovaikutusta, vaalii kulttuurista yhteyttä ja vahvistaa Suomi-kuvaa.

>> Katso livekamerakuvaa tästä linkistä

 

Miltä näyttää Fuengirola tänään, sataako vai paistaako, ja mikä on lämpötila?

The Webcam Fuengirola Teamin ylläpitämä webbikamera näyttää livekuvaa Fuengirolan rantakadulta 24/7. Missä päin maailmaa menetkin, voit ihastella tuttua rantanäkymää ja bongailla aaltoja. Näkymä löytyy sivulta www.webcamfuengirola.com.

 

Espanjaa on tänä talvikautena kohdannut harmittavan huono sää. Loppusyksystä sateet valtasivat Aurinkorannikon ja Costa del Sol muuttui Costa del Aquaksi. Kuuden vuorokauden aikana rannikolle valui noin puolen vuoden sademäärä normaaliin nähden. Nyt lähipäivinä lämpötilat ovat Suomessa suurilta osin lämpimämpiä kuin Espanjassa, missä ollaan saatu viime päivinä myös yllättäviä lumisateita. Espanjan kylmyys ja lumisateet ovat kaikessa erikoisuudessaan varsin harvinaisia: vastaavanlaisia ilmiöitä tapahtuu yleensä vain noin kerran 20-30 vuodessa.

Suomalaisten suosiman Torreviejan alueella palmut ovat peittyneet lumihuntuun. Lomailijat ovat luonnollisesti pettyneitä vallitsevaan säätilaan. Toivottavasti yllättävä tilanne ei jatku kovinkaan kauaa. 

Videomateriaalin lähde: Gente de Alicante

Radio ja videoarkisto

RADIO: Eero Heinäluoman haastattelu Fuengirolassa

Kuuntele Eero Heinäluoman haastattelu Fuengirolan vierailulla. Your browser doesn't suppor...


Lisää luettavaa ...

Kuinka korkealle kipuaa ulkosuomalaisten äänestysvilkkaus kevään 2019 vaaleissa?

Tulossa on kaikkien aikojen vaalikevät eduskunnassa ja Euroopan parlamentissa – kuinka korkealle ...

Live webkamera Fuengirola - katso miltä Aurinkorannikolla näyttää nyt

>> Katso livekamerakuvaa tästä linkistä (https://www.webcamfuengirola.com/webcam-pa...

Positiivisia muutoksia Espanjan terveydenhuoltotoimiin odotetaan jo syyskuussa

Paikalliset lääkärit pystyvät pian pyytämään täydellisiä testejä potilailleen, jotka aiemmin on j...

Botoxista apua migreeniin Espanjassa

Kaikki päänsäryt ovat epämiellyttäviä, jotkut erityisen kivuliaita, kuten migreeni, johon liittyy...

Prostituutioverkosto hajotettu Espanjanjan Aurinkorannikolla & Bulgariassa - 34 henkilöä pidätettynä

Bulgarian ja Espanjan poliisi ovat onnistuneet hajottamaan rikollisen prostituutioverkoston Puert...

Costa del Sol ilmasta käsin - katso upeat maisemat Fuengirolasta

Espanjan rannikko on kaunis ja lämmin, ainakin suurimman osan ajasta. Nyt on jo selvitty kevään p...

Palmut peittyivät lumihuntuun Espanjan etelärannikolla - Suomessa nyt lämpimämpää kuin monissa lomakohteissa!

Espanjaa on tänä talvikautena kohdannut harmittavan huono sää. Loppusyksystä sateet valtasivat Au...

Joko luit nämä

Aurinkopaistaa.FI 

TOIMITUS

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.